گزارش خرید و فروش فصلی

گزارش خرید و فروش فصلی

دانلود آخرین نسخه نرم افزار گزارش فصلی خرید و فروش ۳ ماهه

اطلاعیه در خصوص ارسال فهرست معاملات مربوط به سال ۱۳۹۶

با توجه به موافقت به عمل آمده، مهلت ارسال اطلاعات صورت معاملات فصلی مربوط به سال ۱۳۹۶ تمدید گردید. اطلاعات تکمیلی، متعاقبا اعلام خواهد گردید.

تغییرات کلیدی:

مودیانی که از صورتحساب نوع اول، دوم و سوم موضوع ماده (۸) آیین نامه شماره ۲۳۰۷۶۱ مورخ ۴/۱۲/۱۳۹۴ و اصلاحی شماره ۵۰۹۶۷/م مورخ ۱۲/۲/۱۳۹۶ ماده (۹۵) قانون برای فروش کالا یا ارائه خدمات خود به مصرف کننده نهایی استفاده می نمایند، می توانند اطلاعات این قبیل صورتحساب ها را به صورت مجموع ارسال نمایند.

در خصوص معاملاتی که (اعم ازخریدیا فروش کالا یا خدمت) تا میزان ۵% حد نصاب معاملات کوچک موضوع تبصره (۱) ماده (۳) قانون برگزاری مناقصات می باشند، مشمولین ماده (۹) می توانند فهرست معاملات مذکور را به صورت مجموع ارسال نمایند.

ورود به سامانه ارسال الکترونیکی صورت معاملات این سامانه در راستای ارائه خدمات الکترونیکی دستورالعمل اجرایی موضوع ماده ۱۶۹ ق.م.م ایجاد گردیده و توسط آن، مودیان محترم مالیاتی می توانند نسبت به ثبت و ارسال اطلاعات خرید و فروش و همچنین پرداخت و دریافت بابت قراردادها، صادرات، واردات، حق العمکاری و مدیریت پیمان، بیمه، اجاره، حمل و نقل بار و مسافر  اقدام نمایند.
دوره ارسال اطلاعات سه ماهه (فصلی) بوده و می بایست تا چهل و پنج روز (۴۵ روز) پس از پایان هر فصل نسبت به ارسال آن اقدام نمود .

دو روش برای ثبت و ارسال اطلاعات معاملات در سامانه پیش بینی شده است.
۱- روش برخط (online): این روش برای آن دسته از مودیانی می باشد که در سامانه الکترونیکی ثبت نام مودیان ، حداقل مرحله پیش ثبت نام و اعتبار سنجی مربوطه را پشت سر گذاشته و کد کاربری و کلمه عبور مرحله دوم را از طریق پاکات پستی مخصوص مربوطه دریافت نموده اند. برای این دسته از مودیان گرامی با ورود به سامانه، امکان ثبت هر یک از فرم های زیر برحسب نوع اطلاعات فراهم می باشد.

– ثبت گزارش خرید
– ثبت گزارش فروش
– ثبت اطلاعات پرداخت قراردادها
– ثبت گزارش دریافت قراردادها
–  ثبت گزارش امتناع برای پیش از سال۱۳۹۵
– ثبت گزارش عرضه به مصرف کننده نهایی برای سال ۱۳۹۵
– ثبت گزارش واردات
– ثبت گزارش صادرات
– ثبت گزارش حق العملکاری و مدیریت پیمان
– ثبت گزارش اجاره
– ثبت گزارش بیمه
– ثبت گزارش حمل و نقل بار
– ثبت گزارش حمل و نقل مسافر

پس از تکمیل اطلاعات هر فرم با استفاده از ثبت نهایی، اطلاعات در سیستم ثبت و تنها یک بار مجوز ویرایش پس از ثبت نهایی به ازای هر رکورد اطلاعاتی امکان پذیر می باشد.

۲- روش غیر برخط(offline) : مودیانی که از سیستم های رایانه ای خرید و فروش استفاده می نمایند، می توانند در سامانه اینترنتی سازمان امور مالیاتی قالب مورد نظر این سازمان را با هماهنگی متخصصین مربوطه به ویژه تولید کنندگان این گونه نرم افزارها به طور مستقیم از سیستم کامپیوتری خود دریافت و در قالب مذکور وارد (Import ) نمایند، و با استفاده از نرم افزار کنترلی و ارسال اطلاعات با اتصال به شبکه اینترنت مبادرت به ارسال اطلاعات به طور یکجا نموده و رسید دریافت نمایند.

با توجه به جرائم سنگین و غیر قابل بخشودگی مربوطه، بار دیگر از مودیان گرامی مشمول این دستورالعمل دعوت می‌گردد با استفاده از فرصت ایجاد شده نسبت به انجام تکالیف قانونی مربوطه اقدام نمایند.

 دانلود آخرین نسخه نرم افزار گزارش فصلی خرید و فروش ۳ ماهه

توجهگزارش فصلی خرید و فروش دوره تابستان سال ۱۳۹۶ باید از طریق نسخه ۴٫۰٫۲٫۳  نرم افزار خرید و فروش دارایی ارسال گردد. در یافت نسخه جدید نرم افزار از لینک زیر  :

دریافت نرم افزار غیر بر خط نسخه ۴٫۰٫۲٫۳ سال ۱۳۹۶ (به روز رسانی ۱۳۹۶/۱۰/۱۱)

Downlod1

اسناد قابل دانلود:


دریافت نرم افزار غیر بر خط نسخه ۴٫۰٫۲٫۳ سال ۱۳۹۶ (به روز رسانی ۱۳۹۶/۱۰/۱۱)
بخشنامه موارد عدم شمول دستورالعمل اجرائی ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم
دانلود سوالات متداول سامانه صورت معاملات فصلی
دانلود فیلم آموزشی نرم افزار غیر برخط صورت معاملات فصلی
دانلود فیلم آموزشی نرم افزار برخط صورت معاملات فصلی
بروشور صورت معاملات فصلی الکترونیکی در سال ۹۶ صفحه اول
بروشور صورت معاملات فصلی الکترونیکی در سال ۹۶ صفحه دوم

نکات کاربردی و مهم موضوع ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم 

دستورالعمل اجرایی ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم 

etebarsanji

مرکز ارتباط مردمی سازمان امور مالیاتی کشور (شماره تلفن ۱۸۲۲)، با هدف رسیدگی موثر و سریع به مشکلات یا سوالات صاحبان مشاغل و فعالان اقتصادی در زمینه های مختلف، ازجمله ارسال الکترونیکی صورت معاملات فصلی، آماده ی پاسخگویی می باشد. همچنین سازمان امور مالیاتی کشور به منظور ارایه ی پاسخ فنی و رفع اشکال صاحبان مشاغل و تسهیل انجام امور در سامانه ی عملیات الکترونیکی سازمان برای ارسال فهرست معاملات و یا ثبت نام شماره ی اقتصادی و ارایه ی اظهارنامه ی الکترونیکی، اقدام به راه اندازی مرکز پاسخگویی فنی سامانه های مالیاتی با شماره تلفن های ۳۵۰۸۷ و ۳۵۰۲۷۰۰۰ نموده است، که کارشناسان فنی در همین زمینه پاسخگوی تماس گیرندگان و مراجعه کنندگان سازمان می باشند. یکی از مزایای این مرکز، امکان پاسخگویی سریع به سوالات و مشکلات مطرح شده از سوی صاحبان مشاغل و فعالان اقتصادی درزمینه ی ارسال الکترونیکی صورت معاملات فصلی از طریق شماره تلفن های اعلام شده می باشد .

با توجه به اهمیت ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم  لازم است چند مورد از  دستورالعمل اجرایی آن را بدانید ، دامنه کاربردی این ماده شامل کلیه اشخاص حقیقی که به انجام معاملات و هرنوع فعالیت اقتصادی مشغولند و کلیه اشخاص حقوقی که  در دامنه شمول قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار می گیرند ، می باشد . در حال حاضر نحوه ارائه فهرست و دریافت کارت اقتصادی کاملا” الکترونیکی انجام می شود  به این صورت که ابتدا شما به سایت www.tax.gov.ir مراجعه کرده  و پس از ثبت نام در این سایت میتوانید نرم افزار مربوط به ثبت معاملات راانتخاب کنید.

 دانلود آخرین نسخه نرم افزار گزارش فصلی خرید و فروش ۳ ماهه

در این سامانه دونوع ورود اطلاعات دارید،  فعلا برای کسانی که تازه ثبت نام کرده اند سامانه offline فعال شده که بعداز دانلود از همان سایت میتوانند اطلاعات معاملات  را ثبت وا رائه کنند ، افرادی که دارای شماره اقتصادی هستند ،با استفاده از سامانه online اطلاعاتشان را ثبت میکنند .یک نکته که باید در ثبت معاملات در این ۲سامانه در نظر داشته باشید ثبت تجمعی هر شخص حقیقی و یا حقوقی است؟ بعنوان مثال فرض کنید  شما از شرکت الف ۵ بار خرید داشتید و ۶ بار هم به آقای ب کالا فروختید ، برای ثبت در سامانه نیاز نیست شما هر ۵ بار خرید از یک شرکت و ۶ بار فروش به یک شخص رابصورت جداگانه  ارائه کنید شما میتوانید جمع کل ۵ بار خرید از شرکت الف و ۶ بار فروش را فقط یکبار در سیستم ثبت کنید.صورتحساب فروش کالا و خدمات یا همان فاکتورهای فروش کالا و خدمات شما  باید دقیقا  مطابق نمونه ارائه شده توسط سازمان مالیاتی باشد .(نرم افزار گزارش فصلی خرید و فروش ۳ ماهه)

نکته آخر از این دستورالعمل ،موارد ابطال کارت اقتصادی است  :

  • فوت اشخاص حقیقی
  • در صورت اعلام اشخاص حقیقی مبنی بر خاتمه فعالیت اقتصادی
  • انحلال اشخاص حقوقی ثبت شده پس از اتمام عملیات تصفیه و سایر اشخاص حقوقی پس از لغو مجوز ذیربط
  • صدور حکم قضایی مبنی بر ابطال کارت اقتصادی

Ali

نرم افزار گزارش فصلی خرید و فروش ۳ ماهه

ماده قانونی که این روزها بصورت جدی اجرا میشود و سازمان امور مالیاتی کشور همه اشخاص حقیقی و حقوقی را موظف به اجرای آن میکند ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم است ،تصمیم داریم  جزئیات این قانون بسیار مهم رو برای شما  تشریح کنیم  ، ابتدا متن کامل این قانون را مطالعه می کنیم  :

ماده ۱۶۹ مکرر ـ به سازمان امور مالیاتی کشور اجازه داده‌ می‌شود برای اشخاص حقیقی و حقوقی کارت اقتصادی شامل‌ شماره اقتصادی صادر کند. اشخاص حقیقی و حقوقی که حسب‌ اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به اخذ کارت اقتصادی ‌می‌شوند مکلف اند بر اساس دستورالعملی که توسط سازمان مزبور تهیه و اعلام می‌شود برای انجام دادن معاملات خود صورت حساب ‌ صادر و شماره اقتصادی مربوط را در صورتحسابها و فرمها و اوراق مربوط درج نموده و فهرست معاملات خود را به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم کنند. عدم صدور صورت حساب یا عدم درج‌ شماره اقتصادی خود و طرف معامله حسب مورد یا استفاده از شماره اقتصادی خود برای معاملات دیگران یا استفاده از شماره‌ اقتصادی دیگران برای معاملات خود مشمول جریمه‌ای معادل ده‌ درصد (۱۰%) مبلغ مورد معامله‌ای که بدون رعایت ضوابط فوق انجام شده است خواهد بود.
عدم ارائه فهرست معاملات انجام شده به سازمان امور مالیاتی‌کشور طبق دستورالعمل  صادره مشمول جریمه‌ای معادل یک درصد (۱%)  معاملاتی که  فهرست آنها ارائه نشده است خواهد بود. جرایم ‌مذکور توسط اداره امور مالیاتی مربوط با رعایت مهلت  مقرر در ماده (۱۵۷) این قانون مطالبه خواهد شد و مؤدی مکلف است ظرف سی ‌روز از تاریخ  ابلاغ برگ مطالبه نسبت به پرداخت آن  اقدام کند. در غیراین صورت معترض شناخته  شده و موضوع جهت رسیدگی و  صدور رأی به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارجاع خواهد شد.
رأی هیأت مزبور قطعی ولازم الاجرا است‌. جریمه مذکور غیر قابل بخشش است و از طریق  مقررات اجرایی موضوع این قانون ‌قابل وصول خواهد بود.(نرم افزار گزارش فصلی خرید و فروش ۳ ماهه)
تبصره ۱ ـ استفاده کنندگان از شماره اقتصادی دیگران نسبت به‌ مالیات بر درآمد و همچنین جرایم موضوع این ماده با اشخاصی که‌ شماره اقتصادی آنان مورد استفاده قرار گرفته است مسئولیت‌ تضامنی خواهند داشت‌.
تبصره ۲ ـ در صورتی که طرفین معامله در معاملات خود از انجام  دادن هر یک از تکالیف  مقرر در این ماده خودداری نمایند، متضامناً مسئول خواهند بود و در مواردی که خریدار از ارائه شماره ‌اقتصادی خودداری کند، چنانچه فروشنده مشخصات خریدار و موضوع  معامله را ظرف مهلت یک ماه به سازمان امور مالیاتی‌ کشور اعلام نماید مشمول جریمه تخلف  فوق از این بابت نخواهد بود.
تبصره ۳ ـ اشخاص حقوقی و  صاحبان مشاغل موضوع ‌بندهای (الف‌) و (ب‌) ماده (۹۵) این قانون مکلف به نگهداری‌ صورت حساب‌های مربوط به خریدهای خود در سال عملکرد و سال ‌بعد از آن می‌باشند و در صورت درخواست  مأموران مالیاتی باید  به‌ آنان ارائه دهند. در غیر این صورت مشمول جریمه‌ای معادل ده‌ درصد (۱۰%) صورت حساب های ارائه نشده خواهند .
قبل از توضیح این ماده  تعدادی  تعاریف قانونی را بصورت خلاصه  توضیح میدهم تا بهتر بتوانید اجرای آن را انجام بدهید :
  • کارت اقتصادی : کارتی است که حداقل شامل نام و شماره اقتصادی که در اجرای مفاد ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم از طرف سازمان امور مالیاتی کشور صادر و بر حسب مورد در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرارداده می شود .
  • شماره اقتصادی : شماره منحصر بفردی است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور یه اشخاص حقیقی و حقوقی اختصاص داده می شود .
  • صورت حساب : منظوراز صورتحساب نمونه اعلام شده در اجرای ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم و ماده ۱۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده می باشد .
  • اشخاص حقیقی : منظور از اشخاص حقیقی دراین قانون کلیه اشخاص حقیقز موضوع قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده می باشد که به انجام هر نوع معامله و فعالیت اقتصادی مبادرت می نمایند .
  • اشخاص حقوقی : منظور کلیه اشخاص حقوقی موضوع قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده می باشد.(نرم افزار گزارش فصلی خرید و فروش ۳ ماهه)
  • مصرف کننده نهایی : منظور از مصرف کننده نهایی ، شخص حقیقی است که کالا یا خدمات را متناسب با نیاز خود برای مصارف شخصی خریداری نموده و از آن برای عرضه کالا و خدمات به دیگران استفاده نمی نماید .

بصورت خلاصه در این ماده  این موضوع را تاکید دارد ، همه کسانی که به انجام معاملات مشغولند چه حقیقی باشند چه حقوقی باید دارای کد و شماره اقتصادی باشند و آن راحتما در صورتحساب خودشان به مشتریان ارائه کنند ، در حال حاضر برای دریافت این کد باید به سایت www.tax.gov.ir بروید و ثبت نام کنید .حالا این سوال پیش می آید اشخاص حقیقی و حقوقی که فعلا ثبت نام نکردند یا ثبت نام کرده اند و کدآنها نیامده باید چیکارکنند؟ این افراد باید شماره ملی یا شناسه ملی را جایگزین شماره اقتصادی در صورتحساب خود نمایند.(نرم افزار گزارش فصلی خرید و فروش ۳ ماهه)

مطلب مهمتر در اجرای این ماده ارائه فهرست کلیه معاملات به سازمان امور مالیاتی کشوراست .این فهرست که اسمش فهرست معاملات فصلی هست، یک ماه بعد از هر دوره ۳ماهه در سال باید بصورت الکترونیکی به اداره امور مالیاتی ارائه گردد.

۵ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • دانلود آخرین نرم افزار گزارش خریدوفروش فصلی

    پاسخ
    • با سلام و خسته نباشد خدمت اساتید محترم
      برای ارسال گزارش خرید وفروش فصلی سه ماهه چهارم نرم افزار جدید میبایست تهیه کنیم یا با ورژن قبلی ادامه دهیم

      ممنونم

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید من هرچی برای هر شرکتی چه خرید چه فروش کد اقتصادی یا ملی اش رو میزنم ارور فاقد اعتبار میده چیکار باید بکنم؟به خود شرکتاشونم زنگ میزنم میگن همونه و درسته!!

    پاسخ
  • بسم الله الرحمن الرحیم
    با نهایت احترام وادب خدمت مسئول امورمالیاتی کشور (فصلی)
    مشاوراملاک هستم تغاضاداریم که ترتیبی بدهید که شناسه ملی تمام ادارات را ما خودمان بتوانیم از سیستم بگیریم هم برای اداره مالیات خوب است هم برای ما به مو قع مالیات را میدهیم و جریمه هم نمیشویم با تشکر و قدردانی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: Alert: Content is protected !!