ابزار درخشش در محل کار
سید محمد اعظمی نژاد
عضو هیاترئیسه کمیته تخصصی توسعه – انجمن مدیریت منابع انسانی ایران
منبع: entrepreneur
اخیرا برای یکی از دوستان من فرصتی برای ارتقای شغلی بهوجود آمده بود. او از نظر شایستگیهای لازم کاملا با شغل مورد نظر انطباق داشت؛ اما وقتی که متوجه شد در مصاحبه، فردی که از او تجربه کمتری داشته است موفق شده است، کاملا شوکه شد. هنگامی که دوست من از مدیر خود در مورد این اتفاق سوال کرد با پاسخ تامل برانگیزی مواجه شد، وی گفته بود هیچ یک از اعضای تیم مصاحبه تو را نمیشناختند و من موفق به متقاعد کردن آنها برای شایستگیهایت نشدم!
درمقابل همه اعضای تیم مصاحبه، فردی که در آن جلسه موفق شده بود، بهخوبی میشناختند، او ارتباطات خوبی با افراد صاحبنفوذ شرکت داشت و البته اعضای آن جلسه از سطح توانایی او آگاه بودند. متاسفانه داستان بالا، یک سناریوی رایج در سازمانها است. کسانی که در سازمان مورد توجه قرار میگیرند، لزوما همان کسانی نیستند که سرخود را پایین انداخته و سخت کار میکنند! پس چگونه میتوان با روشی درست کاری کرد که در محل کار در کانون توجه قرار گرفت؟ در این نوشتار ابزاری برای این موضوع معرفی خواهد شد.
معرفی ابزار
امروزه تنها انجام دادن درست کار در سازمان برای موفقیت و پیشرفت در کار حرفهای کافی نیست. اگر افراد کلیدی سازمان از عملکرد شما آگاهی نداشته باشند، به احتمال خیلی زیاد فرصتهای پیشرفت و بهبود را به راحتی از دست خواهید داد.
برای بهتر دیده شدن و درخشش در محیط کار اقدامات زیر را انجام دهید:
- در جلسات صحبت کنید. آیا در هنگام برگزاری جلسات برای اظهارنظرات خود احساس راحتی میکنید یا اینکه به دلیل احتمال بروز واکنش یا مقاومت دیگران، برای ارائه نظرات خود خجالت میکشید؟ جلسات کاری فرصت بزرگی برای به رخ کشیدن دانش و بهتر دیده شدن در محیط کار است. اگر در حال حاضر در جلسات صحبت نمیکنید روی اعتماد به نفس خود کار کنید؛ به طوری که وقتی در کانون توجه هستید احساس راحتی کنید. یاد بگیرید چگونه سخنرانی جذابتری ارائه کنید تا بتوانید تاثیرگذاری بیشتری بر مخاطبان داشته باشید. سعی کنید تا آنجا که اجازه صحبت میدهند-حتی اگر بهرغم میل باطنی شما است- از این فرصت استفاده کنید و بیشتر صحبت کنید.
- رابطه میان خود و مدیرتان را تقویت کنید. یکی از روشهای خوب برای بهتر دیده شدن تنظیم جلسات منظم با مدیر مستقیم است. حتی اگر این جلسات در قالب جلسات ارزشیابی عملکرد باشد، فرصت خوبی است که او در جریان جزئیات اقدامات شما قرار بگیرد. از او بخواهید که چگونه و با چه اقداماتی میتوانید به تیم کاری یا سازمان ارزش بیشتری اضافه کنید و به این ترتیب راهی برای بهبود سوابق شغلی خود پیدا کنید.
- برای عضویت در پروژههای مهم سازمان درخواست کنید. در بسیاری از مواقع اگر بخواهید صبر کنید تا برای عضویت و مشارکت در پروژههای اساسی شرکت به شما پیشنهاد شود، تنها نتیجه از دست دادن فرصت است. در اغلب موارد پروژههای مهم سازمان فرصتی طلایی برای بهتر دیده شدن و در معرض همکاری و مشارکت با مدیران اجرایی و ارشد سازمان است. بنابراین همیشه این فرصتها را جدی بگیرید و برای عضویت در پروژههای مهم اصرار کنید.
- برای سخنگویی تیم داوطلب شوید. اگر تیم کاری یا واحد سازمانی شما قرار است در جلسات با مدیریت ارشد شرکت کند و ارائه انجام دهد، حتما خود را برای ایفای نقش سخنگو داوطلب کنید. البته فراموش نکنید برای این کار باید آمادگی لازم را داشته باشید برای مثال میتوانید در جلسات داخلی این کار را تمرین کنید.
- از فرصتهای یادگیری استفاده کنید. آموزشها، همایشها و سمینارها یکی از فرصتهای عالی برای بهتر شناخته شدن است. در حین آموزشها استفاده از فرصت مشارکت به صورت طرح سوالات یا در زمان استراحت استفاده از فضای گفتوگو، بهترین موقعیت برای شبکه سازی با افراد است.
- تخصص خود را در معرض نمایش قرار دهید. وقتی شما در سازمان در حوزه تخصصی خاصی به عنوان مرجع شناخته شوید، همه افراد از شما ذهنیتی مشخص خواهند داشت. برای اینکه بتوانید این موضوع را در سازمان نهادینه کنید، میتوانید در صفحه بلاگ شخصی خود مطالب مرتبط درج کنید یا یادداشتهای مرتبطی را تهیه و در سراسر سازمان منتشر کنید. فقط مراقب باشید که این یادداشتها برای مخاطبان ارزش افزوده ایجاد کند.
- اتاق فکر تشکیل دهید. اگر سازمان شما- بهواسطه سوءمدیریت!- فرصتهای زیادی به شما برای ارتباط با دیگران فراهم نمیکند، میتوانید اتاق فکری براساس منافع مشترک با دیگر افراد تشکیل دهید. برای مثال میتوانید گروهی متشکل از افرادی که دغدغه مشترک با شما در موضوعی خاص دارند، تشکیل دهید. این کار علاوهبر تقویت توان رهبری در شما به ایجاد روابط جدید نیز کمک میکند.
- شبکه ارتباطی خود را توسعه دهید. افزایش شبکه ارتباطی بهصورت کاملا هوشمندانه میتواند به بهتر دیده شدن بسیار کمک کند. سعی کنید شبکههای ارتباطی خود را با افراد صاحب نفوذ در سازمان به بعد از ساعت کار رسمی موکول کنید.
- برای خود یک مشاور مربی انتخاب کنید. یک مشاور مربی در اغلب اوقات میتواند طی مسیر را برای شما بسیار کوتاهتر و آسانتر کند. مشاور مربی خوب کسی است که با راهنماییهای عملی خود بهترین و مناسبترین راهها را در اختیار شما قرار میدهد. به یاد داشته باشیم برای درخشش و بهتر دیده شدن نیاز به معجزه نیست، بلکه نیاز به برنامهریزی، اقدام و بازنگری مستمر است.
نوشتههای تازه
بایگانی شمسی
دستهها
- آزمون های مالی
- آموزش تصویری
- آموزش راهکاران سیستم
- آموزش نرم افزارهای مالی
- آموزش همکاران سیستم
- اخبار کار و تامین اجتماعی
- اخبار مالی
- اخبار مالیاتی
- اساتید حسابداری
- استانداردها
- اسلایدهای آموزشی
- اصول و فنون مذاکره
- امور بانکی
- بازار سرمایه
- بازاریابی و فروش
- بودجه و مفاهیم مرتبط
- تجارت الکترونیک
- تحصیلات تکمیلی
- تصمیم گیری
- چک و مفاهیم مرتبط
- حسابداری پیمانکاری
- حسابداری دولتی
- حسابداری صنعتی
- حسابداری مالی
- حسابداری مدیریت
- حسابرسی
- حل المسائل و جزوات دانشگاهی
- دانستنیها
- دانشنامه مالی
- دانلود رایگان کتاب و مقالات تخصصی
- دانلود صورتهای مالی نمونه
- دانلود نمونه فرم مالی
- دستورالعمل ها
- روانشناسی
- شرح وظایف سازمانی
- عمومی
- قانون تجارت
- کتابهای برایان تریسی
- کتابهای مالی
- کتابهای مدیریتی
- مدیریت اجرایی
- مدیریت پروژه
- مدیریت خود
- مدیریت زمان
- مدیریت مالی
- مدیریت منابع انسانی
- مطالب گزیده و ناب
- معرفی کتاب
- معنویات
- منابع کارشناسی ارشد و دکترا
- مهارتهای مدیریتی
- موفقیت شغلی
- موفقیت مالی
- موفقیت و مهارتهای زندگی
- نامین مالی
- نرم افزارهای کاربردی
۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
thank you so much because of having great ideas about our careers in here.
it is so appreciative
با سلام مطالب ارائه شده خیلی عالی هستند ولی دوست دارم با توجه به بیکاری که در جامعه وجود داره پیشنهادی برای همه دوستان دارم بنده خودم در یک شرکت در قسمت مالی و اداری مشغول بکار می باشم پیشنهاد من اینه که حتماً برای اشتغال کار مورد علاقه خود حتماً اگه فرصت شغلی پیش آمد شروع کنند و به فکر حقوق و مزایا و عنوان شغلی نباشند بلکه تا جایی که می توانند به تجربیات خود اضافه کنید .