آیا تاکنون از خود پرسیدهایم که سازمان ما موفق است یا خیر؟ یا اینکه عملکرد فعلی ما چقدر در راستای مسیر موفقیت ما قرار دارد؟ آیا در سازمان ما فعالیتهای روزمره جهت دار و هدفمند است؟ به طور خلاصه آیا سازمان ما امروز برای آینده خود تصمیم استراتژیک گرفته است؟ اگر پاسخ مثبت است پس ما یک سازمان استراتژی محور داریم. سازمانی که همه چیز خود را بر محور اولویتهایش پیریزی مینماید.
سیستم Pointer یک راه حل نرم افزاری است که به سازمانها در ایجاد یک سازمان استراتژی محور یاری میرساند. مراحل اصلی این سیستم در یک نگاه در شکل زیر ارایه شده است.
برنامه ریزی استراتژیک:
در بخش برنامهریزی استراتژیک سیستم pointer بستر تعامل و collaboration را برای سازمانها پدید میآورد که در آن امکان مشارکت و همکاری همه بخشهای سازمان در فرآیند برنامه ریزی استراتژیک به منظور هدفگیری آگاهانه جهتهای سازمان تعبیه شده است. در این قسمت از سیستم امکان تعریف متدولوژی برنامهریزی و حرکت بر اساس آن نیز وجود دارد.
جاری سازی استراتژی:
در بخش جاری سازی استراتژیها، فرآیند تبدیل استراتژی به برنامه اجرای استراتژی بر اساس مدل BSC نسخه سال ۲۰۰۹ (Execution premium) به طور کامل پشتیبانی شده است و در آن مفاهیمی نظیر مقاصد استراتژیک(Strategy Destination)، مضامین استراتژیک(Strategy theme)، ایجاد همسویی استراتژیک بین برنامههای بخشهای مختلف سازمان(Strategic alignment)، بودجه بندی استراتژیک، پروژه ها و … به طور کامل دیده شده است.
تدوین برنامه های عملیاتی، اقدامات و پروژه ها:
در این بخش برنامه جاری سازی استراتژی به برنامههای عملیاتی(Action plan) تبدیل شده و در داخل آن فعالیتها و پروژههای مرتبط با برنامههای عملیاتی تعریف میگردند. در بخش پروژه ها سبدی از پروژهها تعریف شده و مسئولین پروژهها اطلاعات کنترل هزینهای، زمانی، ارتباطات، منابع انسانی پروژهها را مدیریت مینماید. در بخش فعالیتها نیز وضعیت پیشرفت و پرونده اقدامات صورت گرفته را مدیریت مینماید.
تدوین بودجه بندی بر مبنای استراتژی ها:
در بخش بودجه بندی، بودجه اقدامات استراتژیک بر اساس برنامههای عملیاتی، پروژه و فعالیتها به صورت درختی از بخشهای زیر مجموعه جمعآوری و صورت بندی میگردند. نهایتاً بودجه استراتژیک سازمان به صورت درختی تجمیع می گردد.
اندازه گیری عملکرد:
در بخش اندازهگیری عملکرد امکان تعریف معیارهای کلیدی عملکرد (KPI) و تعیین اهداف کمی و شناسنامه معیار برای هریک وجود دارد. در ادامه معیارهای کلیدی عملکرد در قالب گروه های معیار (جداول Fact) دسته بندی شده و به آنها بعد (Dimension) متصل میگردد. نهایتاً معیارهای کلیدی عملکرد به برنامهها و اقدامات متصل شده و در قالب کارتهای امتیازی برای هر یک از واحد های سازمانی و کل سازمان صورت بندی میگردند. بدین صورت در هر دوره اطلاعات عملکردی سازمان بر اساس جریان کار تعریف شده جمع آوری شده و در قالب گزارشات مدیریت عملکرد ساماندهی میگردد و داشبوردها و کارتهای امتیازی برای مخاطبین قابل دسترس خواهد بود.
مدیریت برنامه های بهبود:
در بخش برنامههای بهبود بر اساس مغایرتهایی که در تحقق اهداف ایجاد شده، اقداماتی جهت جبران عملکرد و رفع انحرافات تعریف میشود و توسط سیستم پیشرفت آنها کنترل میگردند.
معماری سیستم پوینتر:
همانطور که مشاهده میشود در لایه زیر سیستمهای کارکردی شش زیر سیستم زیر وجود دارند. در این زیر سیستمها فرآیندهای اصلی مدیریت استراتژیک اعم از برنامهریزی، جاری سازی، اجرا و اندازهگیری و مدیریت عملکرد قرار گرفتهاند.
در لایه داشبورد و گزارشات این امکان تعبیه شده است که توسط ابرزار های مختلفی همچون QlikView، Sharepoint، Stimal Report و خود سیستم Pointer وضعیت نظام مدیریت استراتژیک در سازمان تحت کنترل باشد.
در لایه تنظیمات زیر ساختی دو بخش مدیریت سیستم که امکان مدیریت کلان سیستم Pointer را در اختیار قرار میدهد و مدیریت ساخت انباره داده و OLAP به منظور مدیریت یکپارچه اطلاعات سازمانی، قرار گرفتهاند.
راه حلهای جنبی یکپارچه با Pointer
۱٫ راه حل QlikView
زمانی ایجاد دشبوردها و تجزیه و تحلیل دادهها برای هر خروجی چند ماه طول میکشید، و سرعت تصمیمگیری سازمانی را پایین میآورد اما با کلیکویو می توان آن را در چند دقیقه انجام داد .کلیک ویو بستر هوش کسب و کار برای تبدیل داده ها به دانش میباشد. این نرم افزار هر کسب و کار و کاربرهای فنی را قادر میسازد تا دادههای خود را بدون هیچ محدودیتی جدا کنند، و به آنها کمک میکند زمانی که نیاز به تصمیمگیری در مورد مسائل سازمانی است، تصمیمات موثر و بهتری مبتنی بر اطلاعات صحیح بگیرند. کلیک ویو نرمافزاری است که امکان باز یافتن و تطبیق دادن دادهها را از منابع گوناگون ، فراهم میکند. با بارگذاری در برنامه، دادهها در مسیری که فهم و کار با آنها آسان تر باشد، ارائه میشوند. نرم افزاری ساده و قابل انعطاف میباشد و کاربران نهایی در سازمان به راحتی میتوانند از آن استفاده کنند و در زمان کوتاهی آن را آموزش ببینند.
در کلیکویو میتوان حجم بالایی از اطلاعات با سرعت بسیار زیادی بارگذاری کرد و استفاده نمود. کلیک ویو به شما کمک میکند در هر زمانی اطلاعات و دادههای سازمانی خود را بر اساس معیار های سازمانی خود بررسی نمایید و بتوانید بر اساس آن تصمیمات دقیقی را بگیرید.
دو فاکتور کلیک ویو را به عنوان یک تکنولوژی ممتاز، معرفی میکند: «مدل داده ای ترکیبی» امکانی است اطلاعات را از منابع دادهای گوناگون با هم دیگر مربوط میکند. “in-memory” تکنولوژی که کلیک ویو را قدرتمند و با سرعت بالا میسازد. ادامه
۱٫ معماری پیشنهادی Microsoft برای پیادهسازی راهحلهای مدیریت عملکرد
مجموعه ابزارهای Bi suite شرکت Microsoft یک مجموعه قدرتمند برای پیادهسازی راهحلهای مدیریت عملکرد کسبوکار و توسعه داشبوردهای مدیریتی را در اختیار سازمانها قرار میدهد. این سیستم فراتر از یک راهحل نرمافزاری بوده و میتوان آنرا ابزار توسعه راهحلهای گوناگون مدیریت عملکرد و سیستم گزارشات مدیریت (MRS) دانست. این سیستم قابلیت توسعه و بکارگیری انواع چارچوبهای معتبر و رایج مدیریت عملکرد مانند BSC،۶ سیگما، Performance prism، ارزیابی رضایت مندی مشتریان و … را، دارا میباشد.
بر اساس مطالعات انجام شده توسط آقای Eckerson (2005) چرخه اجرای مدیریت عملکرد از سه بخش عمده تشکیل شده است: ۱) برنامهریزی عملکرد ۲) پایش وضعیت عملکرد ۳) مدیریت اقدامات اصلاحی.
لذا معماری Bi suite به گونهای است که چرخه مدیریت عملکرد را به طور کامل پوشش میدهد. چهار وظیفه اصلی سیستم عبارت است از: برنامه ریزی، پایش، تحلیل و مدیریت اقدامات.
منبع: وب سایت روشمند
نوشتههای تازه
بایگانی شمسی
دستهها
- آزمون های مالی
- آموزش تصویری
- آموزش راهکاران سیستم
- آموزش نرم افزارهای مالی
- آموزش همکاران سیستم
- اخبار کار و تامین اجتماعی
- اخبار مالی
- اخبار مالیاتی
- اساتید حسابداری
- استانداردها
- اسلایدهای آموزشی
- اصول و فنون مذاکره
- امور بانکی
- بازار سرمایه
- بازاریابی و فروش
- بودجه و مفاهیم مرتبط
- تجارت الکترونیک
- تحصیلات تکمیلی
- تصمیم گیری
- چک و مفاهیم مرتبط
- حسابداری پیمانکاری
- حسابداری دولتی
- حسابداری صنعتی
- حسابداری مالی
- حسابداری مدیریت
- حسابرسی
- حل المسائل و جزوات دانشگاهی
- دانستنیها
- دانشنامه مالی
- دانلود رایگان کتاب و مقالات تخصصی
- دانلود صورتهای مالی نمونه
- دانلود نمونه فرم مالی
- دستورالعمل ها
- روانشناسی
- شرح وظایف سازمانی
- عمومی
- قانون تجارت
- کتابهای برایان تریسی
- کتابهای مالی
- کتابهای مدیریتی
- مدیریت اجرایی
- مدیریت پروژه
- مدیریت خود
- مدیریت زمان
- مدیریت مالی
- مدیریت منابع انسانی
- مطالب گزیده و ناب
- معرفی کتاب
- معنویات
- منابع کارشناسی ارشد و دکترا
- مهارتهای مدیریتی
- موفقیت شغلی
- موفقیت مالی
- موفقیت و مهارتهای زندگی
- نامین مالی
- نرم افزارهای کاربردی
۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام و تشکر بابت مطالب آموزنده
لطفا در صورت امکان یک مثال واقعی از نحوه عملکرد داشبورد مدیریتی مطرح کنید تا بیشتر با این ابزارها آشنا شویم
ممنون
با سلام
توصیه میکنم نرم افزار کلیک ویو رو دانلود کنید و از تمپلیتهای آماده اش لذت ببرید.
ضمنا نسخه شخصیش رایگانه ….
آدرس دانلود
http://www.qlik.com/us/explore/products/free-download?ga-link=navbtn